Как да се подготвя за лазерна епилация

Някои медицински състояния и свързаните с тях лекарства не са съвместими с лазерна епилация.

За да постигнем най-добри резултати, без изненади, първо трябва да направим консултация със специалист. Ние от LotusDerm ще направим оценка както на вашата кожа, така и на окосмяването в зоната, която желаете да третираме. Така ще сме сигурни, че сте подходящи за процедурата. Ще прегледаме медицинската ви история, за да сме сигурни, че е безопасна, и ще направим план, който ще осигури най-добри резултати. Също така ще отговорим на всички въпроси, които може да имате относно процеса.

Как да се подготвите за процедура?

6 седмици преди процедурата

Без кола маска
Въздържайте се от кола маска, скубане или епилация, с изключение на бръсненето. Защо? Косъмът трябва има неразрушена връзка с фоликула, за да може лазерът ефективно да унищожи структурата до корена. Епилацията и отскубването премахват корена от фоликула, поради което лазерът няма цел, която да „атакува“.

Избягвайте слънцето
Избягвайте слънчевите бани. Защо? Лазерът работи, като таргетира тъмния пигмент в косъма. Когато почернявате, кожата ви произвежда същия пигмент в кожата ви (меланин). Лазерът не може да прави разлика между тях и така може да насочи енергията си към кожата, като предизвика изгаряне.

3-4 дни преди процедурата

Леко ексфолирайте зоната за третиране. Защо? Отстранявате мъртвите кожни клетки от повърхността, давайки на лазера по-ясен път до корена на косъма. Също така, мъртвата или суха кожа понякога може да причини леко зачервяване след третиране, така че поддържането на кожата ви в най-добро състояние, когато имате процедура с лазер, ще постигне най-добри резултати. Не забравяйте да нанесете лек слой овлажнител след като ексфолирате, за да поддържате кожата си хидратирана.

Вечерта преди процедурата

Бръснене
Избръснете зоните, на които ще правите процедура. Защо? Зоната трябва да бъде гладко обръсната, тъй като всеки косъм над повърхността на кожата ще абсорбира лазерната енергия преди да достигне корена на косъма. Това също може да остави малки червени следи върху повърхността на кожата Ви за 2-3 дни след третирането. Използвайте лек натиск при бръснене и качествена пяна за бръснене и самобръсначка. Отделете време, за да избегнете порязване със самобръсначката. Ако кожата е силно наранена, може да не успеем да я третираме с лазер в този участък. НЕ се бръснете в деня на процедурата, това може да доведе до прекомерно дразнене след процедурата.

В деня на процедурата

Изкуствен тен
Уверете се, че всички зони са без изкуствен тен и без нанесена козметика. Защо? Изкуственият тен, овлажнителите, дезодорантите и всички други типове продукти за кожа ще повлияят на начина по който лазерът попива в кожата Ви по време на процедурата, така че, моля, уверете се, че сутринта преди лечението сте се изкъпали и кожата ви е напълно чиста, без продукти по нея.

Медицинско състояние
Моля, винаги ни информирайте за всяка промяна във вашето медицинско състояние. Защо? Ако приемате някакви нови лекарства, за които не знаем, лазерът може да предизвика сериозна реакция. Нашите лазери са много силни и безопасността на кожата Ви е приоритет №1. Така че, уведомете ни и ние ще се уверим, че е добре да продължите.

Облекчаване на болката
Може да вземете леки обезболяващи, но се опитайте да избягвате ибупрофен. Защо? Ибурофен може да доведе до по-чувствителна кожа и дори до леки синини след лечение. Парацетамолът е добър вариант, но не би трябвало да се нуждаете от облекчаване на болката. Ние сме нежни и съобразителни към всеки наш клиент, за да Ви осигурим приятно и ефективно преживяване.

Консултация

При въпроси, свързани с подготовката за лазерна епилация или цените на нашите услуги, не се колебайте да се свържете с екипа на LotusDerm — студио за александритна лазерна епилация Бургас. Можете да ни намерите в гр. Бургас на ул. Съединение 2 или на телефон +359 884 731 310. Очакваме ви!