Преди всяка процедура с александритен лазер е необходима предварителна подготовка, за да се осигури безопасно и ефективно третиране на зоната.

Нашите терапевти имат медицинско образование и дългогодишен опит и могат да отговорят на всеки въпрос.

Разберете дали лазерната епилация е подходяща за Вас и как да се подготвите за първата си процедура при нас.

Подходящ ли е моят цвят на косъма?

Някои цветове на косата не реагират добре на лазерната епилация.

Защо? Лазерът работи, като таргетира тъмните пигменти в косъма, а някои по-светли типове косми не съдържат никакъв пигмент.

Ако се съмнявате, резервирайте безплатната си консултация и ние ще разговаряме в най-добрите варианти за вас.

Кои цветове реагират перфектно на лазерното лечение

Черно

Кафяво

Тези цветове са по-подходящи за кола маска

Русо

Червено

Сиво

Медицинско състояние

Някои медицински състояния и свързаните с тях лекарства не са съвместими с лазерна епилация.

За да постигнем най-добри резултати, без изненади е нужно да се направи медицинска консултация. Ще направим оценка на Вашата кожа и окосмлението в зоната, която желаете да третираме. Така ще сме сигурни, че сте подходящи за лазерна епилация.
Ще прегледаме медицинската Ви история, за да сме сигурни, че е безопасна и ще направим план, който ще осигури най-добри резултати. Също така ще отговорим на всички въпроси, които може да имате относно процеса.

Как да се подготвите за процедурата

Ето няколко неща, които можете да направите, за да осигурите най-добри резултати на Вашата терапия.

Без кола маска
Въздържайте се от кола маска, скубане или епилация, с изключение на бръсненето. Защо? Косъмът трябва има неразрушена връзка с фоликула, за да може лазерът ефективно да унищожи структурата до корена. Епилацията и отскубването премахват корена от фоликула, поради което лазерът няма цел, която да „атакува“.

Избягвайте слънцето
Избягвайте слънчевите бани. Защо? Лазерът работи, като таргетира тъмния пигмент в косъма. Когато почернявате, кожата ви произвежда същия пигмент в кожата ви (меланин). Лазерът не може да прави разлика между тях и така може да насочи енергията си не само към косъма, но и към кожата, като предизвика изгаряне.

Леко ексфолирайте
Леко ексфолирайте зоната за третиране. Защо? Отстранявате мъртвите кожни клетки от повърхността, давайки на лазера по-ясен път до корена на косъма. Също така, мъртвата или суха кожа понякога може да причини леко зачервяване след третиране, така че поддържането на кожата Ви в най-добро състояние, когато имате запазен час за александритна лазерна епилация, ще постигне най-добри резултати. Не забравяйте да нанесете лек слой овлажнител след като ексфолирате, за да поддържате кожата си хидратирана.

Бръснене
Избръснете зоните, на които ще правите процедура. Защо? Зоната трябва да бъде гладко обръсната, тъй като всеки косъм над повърхността на кожата ще абсорбира лазерната енергия преди да достигне корена на косъма. Това също може да остави малки червени следи върху повърхността на кожата Ви за 2-3 дни след третирането, както и да пречини лека болка или дискомфорт по време на самата александритна лазерна епилация. Използвайте лек натиск при бръснене и качествена пяна за бръснене и самобръсначка. Отделете време, за да избегнете порязване със самобръсначката. Ако кожата е силно наранена, може да не успеем да я третираме с лазер в този участък. НЕ се бръснете в деня на процедурата, това може да доведе до прекомерно дразнене след процедурата.

Изкуствен тен
Уверете се, че всички зони са без изкуствен тен ( в това число включваме солариум, перманентни червила и козметика, както и перманентен грим в зоните ) и без нанесена козметика. Защо? Изкуственият тен, овлажнителите, дезодорантите и всички други типове продукти за кожа ще повлияят на начина по който лазерът попива в кожата Ви по време на процедурата, така че, моля, уверете се, че сутринта преди лечението сте се изкъпали и кожата ви е напълно чиста, без продукти по нея.

Медицинско състояние
Моля, винаги ни информирайте за всяка промяна във вашето медицинско състояние. Защо? Ако приемате някакви нови лекарства, за които не знаем, лазерът може да предизвика сериозна реакция. Нашите лазери са много силни и безопасността на кожата Ви е приоритет №1 за нас. Така че, уведомете ни и ние ще се уверим, че е добре да продължите.

Облекчаване на болката
Може да вземете леки обезболяващи, но се опитайте да избягвате ибупрофен. Защо? Ибурофен може да доведе до по-чувствителна кожа и дори до леки синини след лечение. Парацетамолът е добър вариант, но не би трябвало да се нуждаете от облекчаване на болката. Ние сме нежни и съобразителни към всеки наш клиент, за да Ви осигурим приятно и ефективно преживяване.

Често задавани въпроси

Първоначално извършваме тест в най-чувствителната част от зоната, за да Ви дадем истинска представа за това, което ще чувствате. Ние коригираме настройките на лазера в съответствие с това колко сте чувствителни и какво можете да понесете. Както при повечето процедури, това зависи от човека и от областта, която се третира, но ние винаги гарантираме, че ще се чувствате комфортно.

Нашият лазер има допълнителни охлаждащи устройства, които намалят всяка чувствителност, която може да почувствате по време на третирането. По-голямата част от хората казват, че очакването и мисълта за процедурата е най-лошата част, а самата манипулация съвсем не е. В повечено случаи, първите няколко импулса енергия може да се усетяг малко по-остро, но това отминава мигновенно. Нужно е мъничко време на организма и съзнанието да привикне с усещането.

Лазерната епилация работи върху светли косми, които все пак съдържат някакъв меланин в себе си. Лазерът няма ефект върху светли косми, които са руси, червени, сиви или бели на цвят, тъй като не съдържат достатъчно пигмент, в който лазерът да попие.
Може да си представите всеки импулс на лазера като слънчевата светлина през летните месеци. И точно както жаркото слънце напича и загрява черните ни дрехи, а белите оставя непокътнати, така работи и лазера – търси, загрява и унищожава мястото, където намира тъмен пигмент ( цвят ).

Ако имате съмнения или не можете да прецените Вашия тип косъм, молим да се свържете с нас, за да направим безплатна консултация с определяне типа на кожата и косъма.

Ако вече мислите в посока лазер, но редовно използвате кола маска или епилатор, препоръчваме ви да спрете 4-6 седмици преди първата си сесия, за да сте сигурни, че фоликулите на космите в зоната са налице и имате достатъчно косми за третиране. За да не усещате дисмокфорт от дългите косъмчета, имайте предвид, че през това време може да скъсявате окосмяването по зоната със самобръсначка, депилатоарен крем, тример, ножичка или машинка за подстригване.

Уверете се, че зоната за третиране няма наличен тен. Леко ексфолирайте кожата около 5 дни преди първата си сесия.

Не нанасяйте хидратиращ крем, дезодорант, масло или лосион върху зоната за третиране, алое вера е единственото нещо, което бихме препоръчали, ако кожата се дразни от бръснене.

Избръснете внимателно зоната един или два дни предварително, но не и в деня на процедурата, защото когато се бръснете, леко ексфолирате и дразните мястото. Оставяйки допълнително време на кожата да се регенерира, ще направите процедурата в пъти по-комфортна. Бръсненето в деня на лазерната процедура ще доведе до това кожата ви да се чувства по-чувствителна по време на третиране и може да ограничи количеството енергия, което можем да използваме, поради чувствителността на Вашата кожа.

 

За всеки човек е различно. По-долу е дадено средно количество сесии на човек, който има светла кожа, тъмна коса, няма основни медицински заболявания и присъства редовно на сесиите си от целия курс от процедури.

  • Лице 6-12 сесии (най-трудните за лазерно лечение зони, поради по-фин косъм и присъствие на повече фоликули)
  • Бикини и подмишници: 6-8 (срамните устни са една от най-трудните зони тук, поради по-тъмния цвят на кожата и това, че там е лигавица)
  • Големи площи, крака / ръце и т.н. 6-8 (най-упорити тук са космите в областта на колената и горната част на бедрата поради дебела кожа на коленете и по-фините косми по бедрата)
  • Гръб  / гърди при мъже 10-12 сесии, поради това, че космите са много дълбоки, груби и еластични.

След приключване на тези сесии са необходими сесии за поддръжка, повечето хора ще се нуждаят от средно 1-2 сесии за поддръжка годишно, а има и такива, които идват веднъж на 2 години.

 

Редуцирането на окосмяването, което получавате е постоянно. Тук е важно да допълним, че се достигат 85-99% редуциране на окосмяването в третираната област. По време на цикъла процедури, количеството окосмяване, което имате, ще се променят драстично – наистина драстично. Това, което в началото е било груб и дебел косъм, в крайна сметка ще стане мек, тънък и фин мъх. Ще имате зони, където окосмяването е изчезнало напълно. Ще има и такива, на които може да останат единични мъхести косъмчета. Тези косми ще бъдат премахнати при следващите процедури.

След пълния курс от терапии се препоръчват поддържащи процедури веднъж или два пъти в годината. Това е нужно, понеже сме живи организми и е напълно нормално в процес на времето, при регенерацията на клетките по кожата, някаква минимална част от тях да станат космени фоликули.